piątek, 17 maja 2013

Frosty bananas





Maj,wiosna w pełni,słoneczne dni wypełniają nam czas.Wiosna w sercu i wiosna w kuchni :) Rzadziej zaglądam do kuchni,nie chcę tracić ładnej pogody i cennej witaminy D,którą słońce obdarza nas teraz w nadmiarze.Gdy zaglądam do kuchni,staram się aby słodkości były ekspresowe i proste.Chyba każdy z nas w porze ciepłej poszukuje słodkich przekąsek,które na ochłodzą.Mrożone banany to bardziej pomysł niż przepis.Na pewno znacie je,bo są bardzo popularne.Ja podpatrzyłam je kiedyś u Tomka Woźniaka i postanowiłam uraczyć się nimi dla ochłody.Nie zawiodłam się,mrożone banany to strzał w dziesiątkę.Jeden z moich top 10 przysmaków.


Składniki:

4 banany
1/2 tabliczki mlecznej czekolady
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
1 łyżka oliwy (lub oleju)
kolorowa posypka
8 patyczków do lodów



Banany przekrój na połówki.Każdy nabij na patyczek do lodów.Czekoladę wraz oliwą roztop w mikrofalówce.Za pomocą łyżki oblej hojnie każdego banana.Nadmiar czekolady strząśnij.Posyp kolorową posypka.Umieść na kratce lub blaszce wyłożonej pergaminem.Wstaw do zamrażarki na 50 min.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz